Candidații la europarlamentare, în dezbatere pentru Basarabia

Pact-pentru-Basarabia

Basarabia îi aduce pe candidații la alegerile europarlamentare la aceeași masă de dezbatere. La invitația Platformei Unioniste Acțiunea 2012, candidați din partea mai multor formațiuni politice se vor întalni astăzi la Clubul Țăranului pentru a discuta despre reîntregirea națională. Dezbaterea „Alegerile Europarlamentare și cauza Basarabiei” se va desfășura începând cu ora 18:00. La eveniment vor participa parlamentari, eurocandidați, istorici și reprezentanți ai mișcării unioniste.

Potrivit unui comunicat al coaliției unioniste, la masa rotundă vor fi prezenți principalii reprezentanți ai partidelor aflate în cursa pentru alegerile Europarlamentare: Cristian Preda (PMP), Nicolau Mihaela (Forța Civică), Pavelescu Aurelian (PNȚCD), Mihail Neamțu (Noua Republică), Radu Moraru (PER), Silviu Dumitru (P.Verde), Florin Huidu (PDS), Dănuț Liga (independent).

Evenimentul este prilejuit de înaintarea Pactului pentru Basarabia către toți candidații la alegerile europarlamentare. Pactul reprezintă un set de măsuri concrete pe care candidații și-l asumă în vederea aplicării prevederilor acestuia atunci când vor ocupa un fotoliu în Parlamentul European. Alături de candidații menționați mai sus, Pactul pentru Basarabia a fost semnat și de Ecaterina Andronescu (PSD), Norica Nicolai (PNL) și Dan Diaconescu (PP-DD). Restul semnatarilor îi găsiți pe site-ul special creat www.pactbasarabia.ro.

Apariţii publice constante în presă şi în dezbaterile europene, în care să susţină identitatea românească a majorităţii populaţiei Republicii Moldova și legitimitatea reunirii celor două state românești, după modelul german, lobby pentru acceptarea de către Uniunea Europeană a acordării automate a cetăţeniei române şi/sau simplificarea acestora pentru toți cetățenii Republicii Moldova care se declară etnici români în documentele oficiale ale Republicii Moldova, adoptarea simbolică a unui liceu din Republica Moldova sunt câteva dintre solicitările a peste 70 de asociații nonprofit din România, Republica Moldova şi diaspora, cuprinse în Pactul pentru Basarabia.

Surse:- http://www.infoprut.ro/2014/candida%C8%9Bii-la-europarlamentare-in-dezbatere-pentru-basarabia.html
- http://vranceamedia.ro/candidatii-la-europarlamentare-reuniti-la-aceeasi-masa-pentru-basarabia/
- http://www.radiometafora.ro/2014/04/28/candidatii-la-alegerile-europarlamentare-si-pactul-pentru-basarabia-publicat-de-madalina-hrituleac-dep-de-comunicare-si-pr-platforma-unionista-actiunea-2012/